Duurzaamheid

Wat doen wij met LRT aan duurzaamheid?

We proberen zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met tennis. Sporten is gezond en tennis al helemaal als buitensport. Daarnaast zorgt tennis ook voor mentale weerbaarheid bij kinderen. LRT wil ook een zo klein mogelijke milieu-impact hebben. Daarom zet LRT zich in om tennisballen een tweede leven te geven.

Stichting Pax Kinderhulp’

LRT heeft al ruim 10 jaar een mooi samenwerkingsverband met de stichting Pax kinderhulp. Hierbij verzorgen we als team 1 keer per jaar rond kerst voor 40 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar oud een leuke tennisochtend.

Pax Kinderhulp helpt kwetsbare kinderen buiten Nederland. Kinderen die door oorlog, natuurrampen, armoede en sociale achterstand, in moeilijke omstandigheden leven, krijgen een vakantie aangeboden bij Nederlandse vakantiegezinnen of in een groepsaccommodatie.

De kinderen die LRT de afgelopen jaren heeft ontmoet, komen uit Bosnië en leven in slechte omstandigheden veroorzaakt door oorlog en armoede. Ze zijn twee weken in Nederland en verblijven in gastgezinnen. LRT is één van de organisaties die een activiteit verzorgt en zich belangeloos inzet om de kinderen een hart onder de riem te steken en ze een zorgeloze en sportieve ochtend te geven.

Basisonderwijs

Als trainersteam zoeken we ook een nauwe samenwerking met veel basisscholen in regio Utrecht.  We verzorgen belangeloos gymlessen, zijn regelmatig op sportdagen aanwezig en tijdens de koningsspelen zijn we ook al jaren een vast gezicht.    

Tennisballen

Op alle verenigingen verbruiken wij ieder jaar heel veel tennisballen. Wanneer ze aan vervanging toe zijn geeft LRT de ballen aan bijvoorbeeld basisscholen en hondenverenigingen. Heel af en toe gaan er zelfs een paar zakken ballen naar kinderprojecten in Afrika.

De ballen die niet een directe bestemming krijgen, worden op verantwoorde wijze afgevoerd en gerecycled tot bijvoorbeeld de zolen van tennisschoenen en de ondergrond van tennisvloeren.

Zo kan er op vele manieren plezier worden beleefd aan de ballen: in directe en indirecte zin.